På EBS får vi ofte spørsmål om det er mulig å snakke med en tidligere student. Disse forespørslene kommer vanligvis fra folk som er interessert i kurset, som ønsker å få første-hånds informasjon. Som selskap kan vi ikke sette fremmede i kontakt med hverandre, men vi inviterer deg til å ta en titt på Facebook-sidene til de ulike EBS-destinasjone. Der er det best å finne og komme i kontakt med tidligere EBS-studenter fra ditt land. Det vi imidlertid kan gjøre er dele suksesshistorier fra våre tidligere studenter her på EBS-bloggen. Laura for eksempel, – hun fullførte sitt EBS-kurs, og har jobbet for en rekke barer i utlandet. Laura har også sluttet seg til et team av danske elitebartendere som kan leies for promo-events eller eksklusive samlinger over hele Danmark. Men la oss høre henne fortelle om hvordan få en bartenderjobb i utlandet etter EBS:

Hvordan hørte du om EBS første gang?
«Jeg tror det må ha vært da jeg var helt fersk på videregående, og vi dro på skiferie med skolen til Tignes. Søsteren til en fyr på skolen jobbet på The Saloon Bar på den tiden. Hun hadde tatt et kurs hos EBS, fra den gangen det het The Bartending Academy. Jeg har også hatt en greie på at jeg ville jobbe en sesong i Frankrike på et eller annet tidspunkt, men jeg visste liksom ikke hvordan jeg skulle få det til – hvilke jobbmuligheter som fantes der ute. Så da jeg hørte om EBS, ble plutselig det å få seg en jobb i de Franske Alpene den mest opplagte ting å gjøre.»

Hvor gikk du på kurs og hvorfor akkurat der?
«Jeg gikk kurset på Kos. Det var i sommerferien mellom andre og tredje året på videregående. Jeg var så klar for å komme meg til et sted med sol og varme og dette kombinert med skole var bare helt perfekt!»

Når du ser tilbake på kurset ditt, var det noe som overrasket deg, som du ikke forventet i det hele tatt?
«Nivået overrasket meg. Det er definitivt tøffere enn mange tror. Jeg visste at det var en seriøs skole, men siden jeg aldri hadde hatt noe med bartending å gjøre før må jeg innrømme at jeg ikke helt visste hva jeg begikk meg inn på. Men det var en positiv overraskelse og det var skikkelig kult å erfare hvor dedikerte og kunnskapsrike instruktørene var.»

Hvor fikk du din første bartenderjobb etter kurset?
«Den første ordentlige bartenderjobben jeg fikk var i juni 2012, da jeg jobbet for en reisende bargruppe som kalte seg «The bar group Aps». De er en gruppe med bartendere som reiser rundt i Danmark og jobber på alle mulige slags events. Jeg ble på en måte headhunted til denne jobben fordi en venn av meg, som jeg møtte på EBS Kos, jobbet for dem allerede og han anbefalte meg.»

professional bartender

Hvordan vil du si EBS-kurset har hjulpet deg å bli ansatt som bartender?
«EBS er årsaken til at jeg startet på bartenderkarrieren min, og som inspirerte meg til å jobbe i bartendingbransjen. Det er definitivt arbeidsgivere der ute som vektlegger sertifisering veldig høyt. Jeg tror for eksempel det hadde noe si da jeg ble leid inn til å jobbe på The Saloon Bar i Tignes. Eieren er Britisk, og han ville kun ansette Dansker eller etter peronlige anbefalinger, og ble han overbevist ansatte han dem med skikkelig erfaring. I tillegg har de menneskene jeg har møtt gjennom EBS hatt stor betydning. Jeg kom i kontakt med den danske eieren av The Saloon Bar i Val Thorens, Kristoffer, gjennom en av de danske instruktørene fra EBS. Som i alle andre jobber er det forbindelser og kunnskaper som får deg videre. Og jeg hadde begge deler, selvfølgelig.»

Har du kontakt med de andre EBS studentene du gikk kurset sammen med?
«Noen få av dem, ja. Siden sommeren 2011, da jeg tok kurset, har en del av mine tidligere medstudenter flyttet til Aarhus, hvor jeg bor, for enten å studere eller jobbe. Det gjør det enklere å holde kontakten og mer sannsynlig å treffe hverandre tilfeldig på gaten.»

På hvilken måte vil du si at EBS har påvirket livet ditt?
«Før EBS hadde jeg aldri sett for meg meg selv i bar-bransjen. I dag er det en så stor del av livet mitt at det er rart å forestille seg hvordan det ville vært hvis jeg ikke hadde reist til Kos med EBS. Gjennom EBS, og de erfaringene jeg har fått etterpå takket være EBS, har jeg møtt så mange herlige mennesker.»

Noe du vil si til studentene våre?
«Hahaha, kom til The Saloon! Det er dødkult, og akkurat det rette stedet å hente seg inn og slappe av når du har kommet deg over kneika. Utenom det; Vi sees i fjellene!»