Fabio var en av de allra första studenterna att göra en bartenderkurs på EBS Milano .Inspirerad av sin upplevelse som bartender flyttade han till Irland och fick ett jobb bakom baren på femstjärniga Shelbourne Hotel i Dublin.

Vi frågade honom om hur han började intressera sig för yrket och hur bartenderkursen hos EBS förändrade hans liv på fler sätt än han hade kunnat föreställa sig.

Varför Bartending?

Jag såg en shaker för första gången när jag var sju eller åtta år gammal (min storebror är också bartender, så det måste vara något som går i släkten) och jag minns att jag blev nyfiken och betagen på samma gång.

Det var i det ögonblicket som min passion började, men då visste jag inte hur stor den passionen skulle bli. Jag var bara 15 år gammal när jag fick mitt första jobb som bartender.

Jag jobbade extra som bartender medan jag studerade, och efter fyra år stod jag fortfarande bakom baren. Trots att jag hade jobbat i bar sedan en tidig ålder kände jag att något saknades… Jag kände mig aldrig som en professionell bartender. Det var då jag bestämde mig för att titta på bartenderutbildningar.

tetimonial bartender course

Hur Kom Du Till EBS?

Jag visste att det var den enda bartenderskolan som helt och hållet skulle förbereda mig för en professionell karriär som bartender.En annan anledning till att jag valde EBS var att jag var intresserad av att lära mig allt om flairing , och jag visste att lärarna på EBS Milano var de bästa.

Jag gick kursen på EBS i augusti 2015 i hopp om att det skulle få mig att känna mig som en riktig bartender, och det gjorde det. Tack vare bartenderkursen och mitt EBS-certifikat har jag nu självförtroendet att kunna ställa mig bakom vilken bar som helst i världen, och jag har dessutom bevis på min kompetens som bartender.

Hur Var Din Upplevelse Av EBS Milano?

Jag älskade kursen. Den består av mycket mer än bara bartendinglektioner, jag lärde mig allt som behöver vetas för att lyckas som professionell bartender.Du lär dig teori, kundservice, hur du rör dig bakom baren och mycket mer.

Med rätt balans av hårt arbete och att ha kul lärde jag mig så mycket om att vara professionell bartender.Den bästa delen var ett seminarium om kaffeflair med uppfinnaren av kaffeflair själv, Fabio Milani – en bartenderlegend och ägare av EBS Milano.

Alla delar av kursen håller en väldigt hög standard och som bonus finns det extra aktiviteter så som vårt besök på Fratelli Branca-destilleriet.

Guldkanten i upplevelsen är livet tillsammans med de andra eleverna. Inom några dagar blir det mer än att bara göra en bartenderkurs. Ni blir en familj: går i skolan tillsammans, bor tillsammans, studerar tillsammans och, i mitt fall, tatuerar er tillsammans! Den historian tar vi en annan gång.

Vad Hände Efter Bartenderkursen?

Efter att jag hade avslutat kursen åkte jag tillbaka till min hemstad, men jag insåg att jag inte fullt ut kunde utnyttja alla färdigheter som jag hade lärt mig.Det var då jag bestämde mig för att trotsa mina rädslor och köpa en enkel biljett till Dublin.

Bli EBS-certifierad och jobba som professionell bartender var som helst i världen

Medan jag fixade allt pappersarbete för att kunna bo på Irland arbetade jag i ett restaurangkök. Jag talade inte särskilt bra engelska, men även på den korta tiden förbättrades min kunskap.

Jag fick äntligen ett jobb värdigt min bartenderkurs på EBS, i baren på femstjärniga Shelbourne Hotel.

Jag måste säga att EBS-certifikatet var till stor hjälp.Det gjorde inte bara att jag stod ut i konkurrensen med andra duktiga kandidater, det gav mig även självförtroendet och kunskapen att prata om bartending.

Om jag inte hade gått bartenderkursen och tagit examen med ett EBS-certifikat, hade jag blivit helt överväldigad av att stå bland 135 olika typer av whisky i baren på Shelbourne Hotel. Grädden på moset? Vi deltar regelbundet i mixologtävlingar .Det är mitt drömjobb!

fabio and wine

Hur Har EBS Förändrat Ditt Liv?

Jag gör saker som jag aldrig trodde att jag skulle få göra tack vare EBS. I Italien är vi inte vana vid att prata engelska, men tack vare mitt jobb tränar jag nu varje dag och har en passion för att lära mig mer.

EBS-kursen har gett mig självförtroendet jag behövde för att känna mig som en riktig bartender, och tack vare bartenderkursen är jag nu kvalificerad att jobba vart jag vill. Lyckligtvis klarade jag att få mitt drömjobb på ett toppenställe, men se upp världen – jag har precis börjat!

Vill du skapa din egen EBS-historia? Kolla in vår internationella bartenderkurs