Fabio was een van de allereerste studenten in EBS Milaan.Hij werd geïnspireerd door zijn ervaringen en verhuisde naar Ierland, waar hij een baan achter de bar kreeg bij het 5-sterren Shelbourne Hotel in Dublin.

We vroegen hem hoe hij in het vak terecht is gekomen en hoe de cursus met EBS zijn leven op meer manieren veranderde dan hij zich ooit voor had kunnen stellen.

Waarom Bartending?

Ik zag voor het eerst een shaker toen ik zeven of acht jaar oud was (mijn oudere broer is ook een bartender, dus het moet in de familie zitten) en ik herinner me dat ik zowel benieuwd als gecharmeerd was.

Dat was het moment dat mijn passie begon, maar ik was me niet helemaal bewust hoe groot die passie zou gaan worden. Ik kreeg mijn eerste bartendingbaan toen ik nog maar 15 jaar oud was.

Ik had een bijbaan als bartender om wat extra geld te verdienen terwijl ik studeerde, maar na 4 jaar stond ik nog steeds achter de bar. Ondanks het feit dat ik al op jonge leeftijd in bars werkte, had ik altijd het gevoel alsof er iets niet klopte. Alsof ik geen professionele barman was. Daarom besloot ik om op zoek te gaan naar een professionele cursus in bartending.

tetimonial bartender course

Hoe Kwam Je Bij EBS Uit?

Ik wist dat het de enige school was die me zou kunnen voorbereiden op een professionele carrière als bartender.Een andere specifieke reden waarom ik voor EBS koos, was omdat ik alles over flair wilde leren, en ik wist dat de instructeurs bij EBS Milaan de beste waren.

Ik heb in augustus 2015 de EBS-cursus gevolgd in de hoop dat ik me dan een echte bartender zou voelen, en dat klopte. Dankzij mijn bartending cursus en EBS-certificaat heb ik nu het zelfvertrouwen om achter elke bar in de wereld te staan, en ik heb ook het bewijs van mijn bartendingvaardigheden.

Hoe Was Jouw Ervaring Bij EBS Milaan?

Ik hield van de cursus. Het behandelt zoveel meer dan alleen bartending. Je leert alles wat je moet weten om te slagen als een professionele bartender.Je leert er de theorie, gastvriendelijkheid, hoe je achter de bar beweegt en nog veel meer.

Dankzij de juiste balans van hard werken en plezier heb ik heel veel geleerd over een carrière als bartender.Mijn favoriete onderdeel was het seminar koffieflair door uitvinder van koffieflair zelf: Fabio Milani: een bartendinglegende en de eigenaar van EBS Milaan.

Elk deel van de cursus wordt op hoog niveau onderwezen en natuurlijk zijn er extra activiteiten, zoals het bezoek aan de Fratelli Branca-distilleerderij, die als bonus word toegevoegd.

Het bijzondere aan de ervaring is het leven met de andere studenten. Binnen enkele dagen is het meer dan alleen het bijwonen van de cursus. Je wordt een familie: je gaat samen naar school, je leeft samen, je studeert samen en in mijn geval: je laat samen een tattoo zetten! Maar dat is een verhaal voor een andere keer.

Wat Is Er Gebeurd Na De Cursus?

Toen ik klaar was met de cursus, ging ik terug naar mijn geboortestad, maar ik realiseerde me dat ik niet alle vaardigheden die ik had geleerd volledig kon benutten.Toen besloot ik om al mijn angsten opzij te zetten en een enkeltje Dublin te kopen.

Behaal een EBS-certificaat en werk overal ter wereld als een professionele bartender.

Toen ik bezig was om al het papierwerk in orde te krijgen om in Ierland te wonen, werkte ik als keukenhulp. Ik kende maar heel weinig Engels, maar zelfs in die korte tijd verbeterde mijn kennis.

Ik kreeg eindelijk een baan die mijn EBS certificaat waardig was in de hoefijzerbar van het 5-sterren Shelbourne Hotel.

Ik moet zeggen dat het EBS-certificaat mij veel heeft geholpen.Hierdoor werd ik niet alleen direct als een van de veelbelovende kandidaten beschouwd, maar het gaf me ook het zelfvertrouwen en de kennis om over bartending te kunnen praten.

Als ik niet naar de cursus was gegaan en niet het EBS-certificaat had behaald, dan had ik me geen raad geweten met de 135 verschillende soorten whisky die in de bar van het Shelbourne Hotel bar stonden. De kers op de taart? We nemen regelmatig deel aan wedstrijden mixologie. Dit is mijn droombaan!

fabio and wine

Hoe Heeft Ebs Je Leven Veranderd?

Dankzij EBS doe ik dingen waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze zou doen. In Italië spreken we geen Engels, maar door mijn werk oefen ik nu elke dag en heb ik een echte passie om het te leren.

Slagen voor de EBS-cursus heeft mij het vertrouwen gegeven dat ik nodig heb om een echte bartender te zijn en door de cursus heb ik de kwalificaties om te werken waar ik maar wil. Gelukkig slaagde ik erin om mijn droombaan te vinden op een geweldige locatie, maar de wereld is nog niet klaar met mij: ik begin nog maar net!