Fabio var en af ​​de allerførste studerende der deltog i bartenderkurserne hos EBS Milano. Inspireret af hans erfaring som bartender, flyttede han til Irland og fik et job i baren på det 5-stjernede Shelbourne Hotel i Dublin.

Vi spurgte ham om hvordan han kom ind i branchen, og hvordan bartenderkurserne hos EBS ændrede hans liv på en måde som han aldrig havde forestillet sig.

Hvorfor bartending?

Jeg så en shaker for første gang da jeg var syv eller otte år gammel (min storebror er også bartender, så det må have noget med generne i familien at gøre), og jeg husker at jeg var nysgerrig og fortryllet på samme tid.

Det var i det øjeblik min interesse begyndte, men jeg var ikke helt klar over hvor stor den interesse senere skulle blive. Jeg fik mit første bartenderjob som blot 15-årig.

Jeg havde et bijob som bartender for at tjene lidt ekstra penge mens jeg studerede, men efter fire år stod jeg stadig i baren. På trods af at jeg arbejdede i barer fra sådan en ung alder af, følte jeg altid at der manglede noget … Jeg følte mig aldrig som professionel bartender. Det var på det tidspunkt jeg besluttede at kigge nærmere på bartenderkurser.

tetimonial bartender course

Hvordan kom du til EBS?

Jeg vidste at det var den eneste bartenderskole der fuldt ud kunne gøre mig klar til en professionel karriere som bartender. En anden konkret grund til at jeg valgte EBS var at jeg var interesseret i at lære alt om flair, og jeg vidste at instruktørerne hos EBS Milano var de bedste i branchen.

Jeg tog EBS-kurset i august 2015 i håbet om at det ville få mig til at føle mig som en rigtig bartender, og det gjorde det. Takket være mit bartenderkursus og EBS-certifikat har jeg nu selvtilliden til at arbejde i enhver bar verden over, og jeg har desuden bevis på mine bartenderfærdigheder.

Hvordan oplevede du EBS Milano?

Jeg elskede kurset. Det er meget mere end bare bartenderkurser. Du lærer alt det nødvendige for at klare dig godt som professionel bartender. Du lærer bartender-teori, kundeservice, bevægelser i baren og meget mere.

Med den rette balance mellem hårdt arbejde og sjov, lærte jeg utrolig meget om at være karriere-bartender. Min yndlingsdel var seminariet om kaffeflair med selveste ophavsmanden af ​​kaffeflair: Fabio Milani – en bartenderlegende og ejer af ​​EBS Milano.

Undervisningen i hver enkel del af kurset har en meget høj standard, og så er der selvfølgelig ekstra aktiviteter, såsom besøget på Fratelli Branca-destillerierne, der er en yderligere bonus.

Det helt særlige ved oplevelsen er livet med de andre studerende. I løbet af få dage er det mere end bare deltagelse i bartenderkurser. Du bliver en del af familien: I går sammen i skole, bor sammen, studerer sammen, og i mit tilfælde, får en tatovering sammen! Den historie gemmer jeg til en anden gang.

Hvad skete der efter bartenderkurserne?

Da jeg var færdig med kurset, tog jeg tilbage til min hjemby, men jeg indså at jeg ikke fuldt ud kunne udnytte alle de færdigheder jeg havde lært. Det var på det tidspunkt jeg besluttede at lægge al min frygt til side og købe en enkeltbillet til Dublin.

Få et EBS-certifikat, og arbejd som professionel bartender overalt i verden

Mens jeg fik alle de nødvendige dokumenter til at kunne bo i Irland, arbejdede jeg som køkkenopvasker. Jeg kunne ikke meget engelsk, men selv på den korte tid blev mine sprogkundskaber bedre.

Jeg fik langt om længe et job, der svarede til min baggrund fra bartenderkurserne hos EBS, på det 5-stjernede Shelbourne Hotel i deres hestesko-formede bar.

Jeg må sige at EBS-certifikatet hjalp mig meget. Ikke alene blev det muligt for mig at komme i betragtning trods konkurrencen med andre gode kandidater, men det gav mig også selvtillid og viden til at tale om bartending.

Hvis jeg ikke havde deltaget i bartenderkurserne og bestået med et EBS-certifikat, ville det have været yderst overvældende da jeg stod med 135 forskellige slags whiskyer i Shelbourne Hotels bar. Prikken over i’et? Vi deltager regelmæssigt i mixologi-konkurrencer. Det er mit drømmejob!

fabio and wine

Hvordan har EBS ændret dit liv?

Jeg beskæftiger mig med ting jeg aldrig havde troet jeg ville på grund af EBS. I Italien er vi ikke vant til at tale engelsk, men på grund af mit arbejde bruger jeg det nu hver dag, og har lyst til at lære det.

Det at have bestået kurset fra EBS har givet mig den nødvendige selvtillid til at jeg kan føle mig som en rigtig bartender. Takket være deres bartenderkurser er jeg kvalificeret til at arbejde hvor som helst jeg ønsker det. Heldigvis lykkedes det mig at få drømmejobbet på et rigtig godt sted, men pas på verden: Jeg er kun lige begyndt!