Gabriele Varrasi har jobbet som bartender de siste tre årene. Til tross for sin erfaring, følte han at hans ferdigheter som bartender manglet noe, så han bestemte seg for å ta et bartenderkurs.

Gabriele visste at det bare var ett sted som kunne gi ham det han var på utkikk etter, og det var New York City. Les videre for å finne ut hvordan denne erfarne bartenderen tok sine ferdigheter til neste nivå med EBS New York.

gabriele in bartender course new york

Hvorfor valgte du EBS New York?

Jeg valgte EBS-bartenderkurset, nærmere bestemt New York, fordi jeg ønsket å utvikle mine ferdigheter og utvide mine bartenderkunnskaper på en mer internasjonal måte. Jeg visste også at det ville være den perfekte muligheten for å forbedre engelskkunnskapene mine. Det som gjorde beslutningen enda enklere, var at personen som introduserte meg til bartenderverdenen også jobbet i New York!

Hvordan er skolen?

Skolen er fantastisk: den har veldig moderne fasiliteter, de beste materialene og en stor terrasse hvor du kan slappe av. Skoleveggene er innredet med utrolige veggmalerier om bartending som sklir rett inn i nabolaget hvor skolen ligger, Williamsburg.

graffiti-wall-ebs-new-york

Og hva med EBS-bartenderkurset?

Kurset er rett og slett fantastisk. For å være helt ærlig, forventet jeg at det skulle gå lett som en lek. Sakte men sikkert innså jeg at til tross for min erfaring, kreves det fremdeles engasjement og hardt arbeid. Det jeg likte best var teorien; jeg er veldig interessert i ingrediensene og de ulike brennevinene som en cocktail lages av.

Likevel var bar-opplæringen den viktigste delen av kurset. Selv om jeg hadde erfaring fra før av, lærte jeg meg å lage mange nye cocktailer samt hvordan man jobber effektivt. Sist, men ikke minst, lærte vi hvordan vi skal utføre fantastiske flair-triks, som var helt nytt for meg og veldig morsomt.

Hvordan føltes det å vinne cocktailkonkurransen på kurset?

Å vinne cocktailkonkurransen på bartenderkurset var fantastisk! Bare det å delta var en unik og svært nyttig opplevelse, siden konkurransen var åpen for offentligheten. Vi jobbet på lag to og to med å tilberede og presentere en egen cocktail, som siden ble vurdert av både publikum og en utvalgt jury.

Interessant nok lærte konkurransen meg hvordan man skal lage en cocktail ved hjelp av en god dose kreativitet, samtidig som man har betydningen av det kommersielle aspektet i tankene, siden et av de viktigste vurderingskriteriene var om cocktailen var god å drikke.

bartender-orange

 

Hvordan føles det å ha fullført bartenderkurset?

Jeg føler meg mye mer forberedt når det gjelder teknikker. Jeg lærte mye om forholdet til klientellet og forskjellene mellom italienske og amerikanske kunder. I USA er det mye mer samhandling mellom kunden og bartenderen. Det ser også ut til at bartending blir tatt mer alvorlig som et yrke i USA, takket være den omfattende og rike historien.

New York er det beste stedet å ta et bartenderkurs, enten du er nybegynner eller en erfaren bartender som meg. Her finner du alle typer barer, fra lokale brune puber til bokstavelig talt de beste barene i verden. Du kan lære så mye fra bartenderne i byen, og selvfølgelig fra instruktørene på EBS New York.

Mitt mål nå er å overføre de nye internasjonale kunnskapene og ferdighetene jeg fikk under bartenderkurset med EBS New York til den italienske barindustrien, og til slutt å jobbe blant elitebartenderne i Italia.