Møt 31-årige Sarah fra Sverige. Hun fullførte vårt internasjonale bartenderkurs så langt tilbake som 2008. Med utbredt barerfaring under beltet holder hun for tiden hus i Amsterdam og jobber som merkeambassadør for det legendariske tequilamerket Patròn. Vi møttes for å høre litt om livet hennes som merkeambassadør for en av verdens ledende tequilamerker samt å få noen tips til hvordan man kan starte en suksessrik karriere i en bartenderindustri med høy konkurranse. Dette er det hun hadde å si…

Ha det Sverige, hallo verden!

Når Sarah var ferdig med studiene var hun på utkikk etter en ny utfordring og muligheten til å komme bort fra det dovne tempoet nord i Sverige Med en bakgrunn i gjestfrihetsvirksomhet, foreslo moren hennes at hun skulle ta et EBS bartenderkurs, og resten er historie.

Hva syntes du om EBS-kurset og opplevelsen?

«Jeg startet kurset på 20-årsdagen min og verden forandret seg helt. Jeg var umiddelbart oppslukt av denne nye alkoholverdenen, teorien bak den samt den spennende og energiske livsstilen . Jeg er litt nerd så jeg elsket å fordype meg inn i en ny verden. Jeg ville vite alt om den! Etter kurset fikk jeg et hav av nye venner og vi dro på alle mulige eventyr i Stockholm. Det var definitivt en veldig morsom tid i livet mitt.

Hva gjorde du etter at du var ferdig med kurset?

Rett etter kurset planla jeg å dra på en tur rundt i Europa med noen klassekamerater og nye venner, men dessverre måtte jeg droppe det siden jeg ble tilbudt min første barjobb – som jeg fikk gjennom en kontakt fra EBS. Jeg prøvde meg på alt fra afterski-bartending til travle nattklubber. Etter et par år ekstra erfaring i Storbritannia og Frankrike, flyttet jeg til Amsterdam hvor jeg bor fortsatt. Her jobber jeg som merkeambassadør for Patrón Tequilas avdeling i Norden og Benelux. Jeg reiser også ganske mye innenfor disse områdene i forbindelse med jobb. Når jeg ikke er ute å reiser, finner du meg syklende på vei mellom tequila- og yogaklasser i en rasende fart, med noen korte pit-stop for en slurk margarita innimellom.

Sarah brand ambassador patron tequila

Hvordan ser en typisk dag ut for en merkeambassadør for Patrón?

Det finnes ikke noe sånt som typisk dag på min jobb! Som merkeambassadør, er du eksperten så så fremt som å gi ekspertseminarer og opptrening har jeg rolle som kreativ konsulent på alt fra menyer til arrangementer. Jeg kan være verten til er arrangement i Amsterdam en dag og på vei til Oslo med 10 andre bartendere for å delta på et seminar dagen etter. Mye av dette deler jeg på min Instagram, som tilbyr en sniktitt inn i den energiske livsstilen som kommer med det å være merkeambassadør. Det er et intenst yrke, men jeg elsker det. Jeg kommer i kontakt med så mange utrolige mennesker! Jeg tror virkelig at det å bygge et kreativt tequilamiljø er det er det som vil drive tequilarevolusjonen forover. Jeg har en virkelig lidenskap til det å utdanne folk om Patrón samt å inspirere bartendere og konsumenter slik at jeg utfordrer hvordan de oppfatter og konsumerer tequila. «EBS åpnet virkelig dørene til en helt ny verden som jeg falt pladask for»

Hvordan har EBS hjulpet deg med å komme dit du er i dag?

Bartenderkurset med EBS ga meg alle de egenskapene jeg trengte for å jobbe bak baren, samt utvikle spritkunnskapen min. Det lærte meg også mye om disiplin og evnen til å jobbe godt som et team. Det var virkelig et springbrett! EBS gir deg en fot innenfor bransjen, men deretter er det selvfølgelig opp til deg å jobbe hardt og å ta evnene videre.

Har du noen kloke ord til de som vurderer en karriere som bartender?

Mitt beste råd er å sette et mål og å jobbe mot det. Personlig, visste jeg at jeg ville jobbe innen alkoholbransjen så jeg holdt dette sterkt i fokus. Ta jobber som gir deg kunnskap og erfaring, fremfor å kun tenke på penger. Du må se på det som en investering i din egen yrkesmessige personkonto. Jeg jobbet på alle mulige ulike steder, fra mer lugubre barer til festivaler, nattklubber og cocktailbarer – alt du kan tenke deg! Dette hjalp meg å få forståelse for de ulike aspektene av alkoholhistorien. Jobb hardt og ikke la deg distrahere, men pass også på å ha det gøy! Husk, du kommer ikke langt uten lidenskap så legg sjela de i alt du gjør og alt kommer til å gå bra!

Er du inspirert av Sarah historie og vil følge i hennes fotspor? Start ditt bartendereventyr i dag og få en morsom opplevelse for livet med EBS, nå!