Träffa 31-åriga Sarah från Sverige. Hon gick vår Internationell Bartenderkurs 2008. Med hög bartendingserfarenhet bakom sig så är hon för tillfället boende i Amsterdam och jobbar som varumärkesambassadör för det legendariska tequila märket Patròn. Vi kollade läget med henne hur det är att vara varumärkesambassadör för en av de ledande tequila märkena och får tips på hur du börjar en framgångsrik karriär i den konkurrenskraftiga bartenderindustrin.  Här får ni höra vad hon säger...

Hejdå Sverige, hallå världen!

Efter Sarah avslutat hennes studier, så var hon på jakt efter nya utmaningar och en chans att komma ifrån vardagslivet hemma i norra Sverige. Med tidigare erfarenhet inom hotel och restaurang så föreslog hennes mamma att hon skulle ta en EBS bartenderkurs, och resten är historia.

Vad tyckte du om EBS kursupplevelsen?

“Jag började kursen på min 20 års dag, och hela min värld förändrades.  Jag blev på en gång uppslukad av den nya världen av alkohol, teorin bakom det och den spännande takten i livet. Jag är lite av en nörd så jag älskade att dyka ner i en helt ny värld. Jag ville veta allt om den! Under kursens gång så fick jag många nya kompisar och vi hittade på massa olika äventyr i Stockholm. Det var definitivt en rolig tid i mitt liv.

Vad gjorde du efter du avslutat kursen?

Direkt efter kursen så hade jag planerat att åka på en road trip runt om i Europa med mina kurskamrater och nya vänner, men tyvärr så fick jag ställa in det för jag blev erbjuden mitt första bar jobb via en kontakt från EBS. Jag provade på allt från after-ski bartender till service på packade klubbar. Efter några år av att samla erfarenhet i England och Frankrike så flyttade jag till Amsterdam där jag bor nu. Här jobbar jag som varumärkesambassadör i Benelux and the Nordics för Patrón Tequila. Jag reser också mycket inom regionen med jobbet. När jag inte reser så hittar du mig springandes mellan tequila masterclass och yogaklasser, alltid på min cykel, och små stopp för att sippa på Margaritas.

Sarah brand ambassador patron tequila

Hur ser en vanlig dag ut för en Patròn varumärkesambassadör?

Det finns inget som heter en vanlig dag i mitt jobb! Som en varumärkesambassadör, är det du som är experten så som den som lär ut masterclasses och träning, så är jag även en kreativ konsult på allt från events till menyer. Jag kan en dag hålla i ett event i Amsterdam, och nästa dag resa till Oslo med 10 bartenders för att gå på ett seminarium. Mycket av det här delar jag med mig av på mitt Instagram, där du får en tjuvtitt på den hektiska livsstilen som hör till med att vara en varumärkesambassadör. Det är ett intensivt yrke men jag älskar det, jag får kontakt med så många fantastiska människor! Jag tror helt på att bygga ett kreativt tequila community är vad som kommer driva tequila framåt. Jag är väldigt passionerad att lära människor om Patròn för att inspirera bartenders och konsumenter att utmana hur tequila uppfattas och förbrukas idag. “EBS öppnade mina dörrar till en helt ny värld som jag blev helt förälskad i”

Hur hjälpte EBS dig att komma dit du är idag?

Min bartenderkurs med EBS gav mig all kompetens jag behövde för att jobba bakom en bar och utveckla mina kunskaper inom sprit. Det lärde mig även om disciplin och förmågan att jobba bra inom ett team. Det var verkligen som en trampolin! EBS tar dig in i industrin, men sen är det självklart upp till dig att jobba hårt och anstränga dig för att lyckas.

Har du några råd till de som tänker på en karriär inom industrin?

Mitt bästa råd är att sätta upp ett mål och jobba mot det. Personligen så visste jag att jag ville arbeta inom alkohol branding så jag höll mig fokuserad inom det. Ta jobb som ger dig kunskap och erfarenhet istället för att bara tänka på pengar. Du måste se det som en investering i ditt egna yrkes värde konto. Jag jobbade inom alla olika slags barer, festivaler, nattklubbar och cocktailbarer- verkligen allt! Detta hjälpte mig att förstå de olika sidorna av alkoholhistorien. Jobba hårt och tappa inte fokus, men ha kul också! Kom ihåg, du kan inte fejka passion så har du hjärtat i allt du gör så kommer det gå bra!

Inspirerad av Sarahs berättelse och vill gå i hennes fotspår? Börja din bartender resa idag och njut av en rolig och livsförändrande upplevelse med EBS nu!