Mød 31-årige Sarah fra Sverige Hun gennemførte vores Internationale Bartenderkursus tilbage i 2008. Med masser af bartendererfaring under hendes bælte, hun er på nuværende tidspunkt i Amsterdam og arbejder som brand ambassadør for det legendariske tequila brand Patrón. Vi mødtes med hende for at høre alt om livet som brand ambassadør for et af verdens førende tequila brands og for at få nogle ekspert tips til at starte en succesfuld karriere i den konkurrenceprægede bartenderindustri. Her er hvad hun havde at sige...

Farvel Sverige, Hej Verden!

Da Sarah afsluttede sine studier, ledte hun efter en ny udfordring og en chance for at undslippe det søvnige tempo i livet hjemme i det nordlige Sverige. Med en baggrund i gæstfrihedsbranchen foreslog hendes mor at tage et EBS-bartenderkursus, og resten er historie.

Hvad syntes du om EBS-kursus oplevelsen?

“Jeg begyndte kurset på min 20-års fødselsdag og hele min verden forandrede sig. Jeg blev øjeblikkeligt fascineret af den splinternye alkoholverden, teorien bag det og det spændende tempo som livet pludselig fik. Jeg er lidt af en nørd, så jeg elskede at dykke ned i en helt ny verden. Jeg ville vide alt om det! Under kurset fik jeg masser af nye venner og vi tog på alle slags eventyr i Stockholm. Det var helt sikkert en sjov tid i mit liv.

Hvad gjorde du da du endte dit kursus?

Lige efter kurset planlagde jeg et roadtrip igennem Europa med nogle medstuderende fra kurset, men jeg måtte desværre sige fra, fordi at jeg havde fået mit første barjob via en EBS kontakt. Jeg prøvede alt fra after-ski bartending til at arbejde på vilde natklubber. Efter jeg havde brugt de første år på at få erfaring i Storbritannien og Frankrig, flyttede jeg til Amsterdam, hvor jeg bor nu. Her arbejder jeg som brand ambassadør i Benelux og de nordiske lande for Patrón Tequila. Jeg rejser også meget med arbejdet inden for den region jeg arbejder. Når jeg ikke rejser, finder du mig farende rundt mellem tequila masterclass og yoga-timer, hele tiden på min cykel, hvor jeg tager hurtige pit-stop for at sippe Margaritas.

Sarah brand ambassador patron tequila

Hvordan ser en typisk dag ud for en Patrón Brand Ambassadør?

Det findes slet ikke en typisk dag på mit job! Som brand ambassadør er du eksperten, som giver alt fra masterclasses og træning til at arbejde som kreativ konsulent på alt fra menuer og events. Jeg kunne være værtinde for et arrangement i Amsterdam en dag og rejse til Oslo med 10 bartendere for at deltage i et seminar den næste. Meget af dette deler jeg på min Instagram, der tilbyder et sneak peak ind i den livlige livsstil og det der følger med det at være en brand ambassadør. Det er et intenst erhverv, men jeg elsker det, jeg får lov til at møde så mange fantastiske mennesker! Jeg tror virkelig at opbygning af et kreativt tequila-samfund er det, der vil føre tequila-revolutionen fremad. Jeg brænder virkelig for at lære folk om Patrón, for at inspirere bartendere og forbrugere, og for at udfordre hvordan tequila opfattes og indtaget i dag. “EBS åbnede dørene til en helt ny verden som jeg blev dybt forelsket i.“

Hvordan hjalp EBS dig med at få dig til hvor du er i dag?

Mit bartenderkursus hos EBS gav mig alle de færdigheder jeg havde brug for, for at arbejde bag en bar og udvikle min viden om spiritus. Det lærte mig også disciplin og evnen til arbejde i et team. Det var virkelig som et springbræt! EBS kaster dig ind i branchen, men så er det naturligvis op til dig at arbejde hårdt og ligge en indsats for at udmærke dig.

Har du nogle visdomsord til dem der tænker på en karriere i branchen?

Mit bedste råd er at sætte et mål og arbejd imod det. Personligt vidste jeg at jeg ville arbejde inden for branding, så jeg havde det som mit fokus. Tag jobs der giver dig viden og erfaring, snarere end bare at tænke på pengene. Du bliver nødt til at se det som en investering i din egen professionelle værdi-konto. Jeg arbejdede på alle mulige steder fra divebars, festivaler og natklubber til cocktailbarer - bare nævn det! Dette hjalp mig med at forstå de forskellige sider af alkoholhistorien. Arbejd hårdt, og lad dig ikke gå ud på et sidespor, men husk at ha´ det sjovt også! Husk, at du ikke kan forfalske lidenskab, så læg dit hjerte i alt, hvad du gør, og så vil du klare dig fint!

Inspireret af Sarah’s historie og vil du følge i hendes fodspor? Start din bartender-rejse i dag og oplev en sjov og livsforandrende oplevelse med EBS nu!