Ontmoet 31 jaar oude Sarah uit Zweden. Ze rondde de Internationale Bartender Cursus in 2008 af. Met meer dan genoeg bartending ervaring woont ze tegenwoordig in Amsterdam en werkt ze als merkambassadeur voor het fantastische Tequila merk Patrón Wij spraken met haar af om te horen hoe het leven als merkambassadeur voor een groot merk is en om wat tips te verkrijgen over het starten van een succesvolle bartending carrière.  Dit is wat zij te zeggen had...

Dag Zweden, Hallo wereld!

Toen Sarah klaar was met haar studie was ze opzoek naar een niuewe uitdaging en een kans om haar slaperige leventje in Zweden te ontsnappen. Met haar achtergrond in hospitality wees haar moeder haar op EBS en de rest is geschiedenis.

Hoe vond je de EBS ervaring?

Ik begon met de cursus op mijn 20e verjaardag en mijn hele wereld veranderde.  Ik was onmiddelijk onder de indruk van de hele nieuwe wereld van alcohol, de theorie en het snelle tempo. Ik ben een beetje een nerd dus een hele nieuwe wereld vond ik geweldig. Ik wilde er alles over weten!  Tijdens de cursus maakte ik vele nieuwe vrienden en we hebben super veel avonturen beleefd in Stockholm. Het was zeker een geweldige tijd in mijn leven.

Wat heb je gedaan toen je klaar was met de cursus?

Direct na de cursus wilde ik een roadtrip door Europa maken met een aantal van mijn cursusgenoten. Maar jammer genoeg moest ik dat laten gaan omdat ik mijn eerste baanaanbod kreeg via EBS.  Ik heb van alles geprobeerd van Apres-ski tot het typische nachtleven. Nadat ik een paar jaar in het VK en Frankrijk ervaring opgedaan had verhuisde ik naar Amsterdam, waar ik nu nog steeds woon.  Hier werk ik als merkambassadeur voor de Benelux en de Noordse landen voor Patrón Tequila  Ik reis ook nog eens best veel in de regio.  Als ik niet aan het reizen ben dan kun je mij vinden tussen yoga en tequila masterclasses of fietsend tussen Margarita pit stops.

Sarah brand ambassador patron tequila

Hoe ziet een typische dag in het leven van een Merkambassadeur van Patrón Tequila eruit?

Een typische dag bestaat niet met mijn baan!  Als merkambassadeur ben jij de expert dus naast het geven van trainingen en masterclasses ben ik ook bezig met creatieve adviezen voor evenementen en menu´s  Het kan zijn dat ik de ene dag een evenement in Amsterdam bijwoon en de dag erna naar Oslo reis voor een masterclass met 10 andere bartenders.  Veel hiervan deel ik op mijn Instagram, daar zie je ook echt in wat een hoog tempo het leven van een merkambassadeur gaat.  Het is een intens beroep maar ik hou ervan, ik onmoet zo ontzettend veel geweldige mensen.  Ik geloof echt dat het opbouwen van een creatieve tequila gemeenschap de drijfveer kan zijn voor een revolutie. Ik zit vol passie om mensen meer te leren over Patròn om bartenders en gasten anders te laten denken over Tequila EBS heeft mijn ogen geopend voor een hele nieuwe wereld waar ik helemaal verliefd op geworden ben.

Hoe heeft EBS je geholpen te komen waar je nu bent?

Mijn bartender cursus bij EBS gaf mij alle vaardigheden die ik nodig had om achter de bar te werken en om mijn kennis te ontwikkelen.  Het heeft me ook discipline en teamwork geleerd Het was echt net een springplank! EBS lanceert je in de industrie maar daarna is het aan jezelf om hard te werken en uit te blinken.

Heb je nog wijze woorden voor mensen die aan een bartending carrière denken?

Mijn advies is om een doel te sstellen en daar naartoe te werken.  Ik wist persoonlijk al dat ik in de drank branding wilde werken dus daar lag mijn focus op.  Accepteer banen die je kennis en ervaring geven en denk niet alleen aan het geld. Je moet het echt zien als een investering in je persoonlijke en professionele waarde Ik heb op allerlei plekken gewerkt, bars, festivals en nachtclubs tot cocktailsbars - noem maar op! Dit hielp me te begrijpen hoeveel verschillende kanten er aan de historie van alcohol zijn.  Werk hard en laat je niet afleiden maar maak ook plezier. En bedenk je ook, met passie kan je niet net doen alsof dus gooi je hart erin en het komt helemaal goed.

Geïnspireerd door Sarah‘s verhaal en wil je in haar voetsporen treden? Begin jouw bartender ontwikkeling vandaag en geniet nu van een geweldige en levensveranderende ervaring!