Gabriele wist dat er maar één plaats was waar hij kon vinden wat hij zocht: New York. Lees verder om erachter te komen hoe deze ervaren bartender zijn vaardigheden naar een hoger niveau heeft getild dankzij EBS New York.

gabriele in bartender course new york

Waarom Heb Je Voor Ebs New York Gekozen?

Ik koos voor de EBS bartender cursus, en specifiek New York, omdat ik mijn vaardigheden verder wilde ontwikkelen en mijn kennis van bartending op een internationale wijze wilde vergroten. Ik wist ook dat het een perfecte kans zou zijn om mijn Engels te verbeteren. Wat de beslissing nog makkelijker maakte was dat de persoon die mij introduceerde in de wereld van het bartending ook in New York werkte!

Wat Vind Je Van De School?

De school is fantastisch: uiterst moderne faciliteiten, hypermoderne materialen en een groot terras waar je kunt ontspannen. De schoolmuren zijn gedecoreerd met ongelooflijke muurschilderingen over bartending die perfect passen bij de stijl van de wijk van de school, Williamsburg.

graffiti-wall-ebs-new-york

En Hoe Zit Het Met De Ebs Bartending Cursus?

De cursus is in één woord geweldig. Eerlijk gezegd verwachtte ik dat het een makkie zou zijn, maar ik realiseerde me langzamerhand dat het ondanks mijn ervaring nog steeds veel inzet en hard werken vereiste. Mijn favoriete onderdeel was het theoriegedeelte. Ik ben erg geïnteresseerd in de ingrediënten en de sterke dranken waar een cocktail uit bestaat.

Het belangrijkste deel van de cursus was echter de bartraining en ondanks mijn ervaring heb ik geleerd hoe ik veel nieuwe cocktails kan maken en hoe ik effectief kan werken. En als klap op de vuurpijl hebben we ook fantastische nieuwe flairmoves geleerd. Dat was compleet nieuw voor mij en helemaal fantastisch.

Hoe Was Het Om Tijdens De Cursus De Cocktailwedstrijd Te Winnen?

De wedstrijd van de bartending cursus winnen was fantastisch! Meedoen was een unieke en zeer nuttige ervaring, want het evenement was open voor het publiek! We hebben in teams van twee gewerkt om een ​speciale cocktail voor te bereiden en te presenteren, die vervolgens beoordeeld werd door zowel het publiek als een geselecteerde jury.

Interessant genoeg heeft de wedstrijd me geleerd hoe je een ​​cocktail kunt maken met een goede dosis creativiteit, terwijl je rekening houdt met de commerciële aantrekkingskracht, aangezien de drinkbaarheid een van de belangrijkste evaluatiecriteria was.

bartender-orange

 

Hoe Voel Je Je Nu, Nadat Je De Bartending Cursus Hebt Voltooid?

Ik voel me veel beter voorbereid op het gebied van de technieken. Ik heb veel geleerd over de relatie met de klanten en de verschillen tussen de Italiaanse en de Amerikaanse klanten. In de VS is er veel meer interactie tussen de klant en de bartender. Het blijkt ook dat bartending als een beroep serieus wordt genomen in de VS door de diepe en rijke historie.

New York is de ultieme plek om een ​​bartending cursus te volgen, of je nu een beginner bent of een ervaren bartender zoals ik. Het biedt allerlei soorten bars, van lokale kroegen tot letterlijk de beste bar ter wereld. Je kunt zoveel leren van de bartenders in de stad en natuurlijk ook van de instructeurs bij EBS New York.

Mijn doel is nu om de nieuwe internationale kennis en vaardigheden die ik tijdens mijn bartender cursus bij EBS New York heb opgedaan, toe te passen op de Italiaanse barindustrie, om uiteindelijk tot de beste bartenders van Italië te behoren.