Van Frankrijk tot Ierland, van Australië tot Thailand en van Spanje tot de poolcirkel.

Gautier Tanguy, ex-student en -medewerker van de European Bartender School, ging op een ongelofelijke bartending reis die hem helemaal tot de poolcirkel bracht. Lees zijn verhaal

¨Ik denk dat ik altijd al de ambitie had om te zien wat er allemaal buiten Frankrijk te beleven was, maar bartending was niet het eerste dat in me opkwam.¨ Mijn eerste periode buiten mijn thuisland was in Dublin. Ik werkte bij een gamingbedrijf maar realiseerde me na een tijdje dat het kantoorleven niet bij mij paste. Ik wilde een drastische verandering en in die tijd kwam ik meer te weten over bartending en de European Bartender School.

gautier north pole

4 weken bartending

Ik nam deel aan de Internationale Bartender Cursus in Sydney in november 2013. De cursus verbaasde me en maakt de bartender in mij wakker, waarvan ik nooit wist dat die in mij zat. Zelfs na het afstuderen heb ik masterclasses gevolgd, zoals eentje die nog hetzelfde jaar door Chartreuse in Sydney werd gegeven. Het is een geweldig gevoel te werken met iets wat je ook leuk vindt in je eigen tijd.

Ik leerde bij EBS niet alleen over bartending, maar verbeterde ook mijn Engelse spreekvaardigheid enorm. Dit gaf me een grote boost in zelfvertrouwen toen ik na het afstuderen een bartendingbaan zocht en toen de perfecte positie zich aanbood.

Ik bleef in contact met de vrienden die ik had gemaakt tijdens mijn cursus, en op een dag kwam ik erachter dat er een functie was vrijgekomen bij EBS CARE in Phuket, Thailand. Compleet overgenomen met het reisvirus, meldde ik me aan en werd aangenomen! Mijn volgende halte bij EBS was Phuket in juni 2014.

Deel uitmaken van de European Bartender School in Thailand

Gedurende de dag gebruikte ik mijn ervaring en kennis om vragen van toekomstige EBS studenten te beantwoorden. 's Avonds ging ik gezellig bijpraten met studenten van EBS Phuket of vrienden die me kwamen bezoeken.

Gautier-Tanguy-with-friends

EBS CARE heeft een ”hou van je collega's“ beleid, dus in het weekend maakten uitstapjes in de naam van teambuilding en voor bartending natuurlijk.

Thailand was een magische plek omdat het team en ik vrijwel overal voor weinig geld konden komen. We genoten van geweldige cocktails In luxe resorts of genoten van de zon op afgelegen stranden die simpelweg prachtig waren.

Mijn avontuur met EBS ging verder toen ik in November 2014 een nieuw land ontdekte. Het hele EBS CARE team verhuisde naar de stad die alles heeft, Barcelona, Spanje.

Van Phuket naar Barcelona

Ik arriveerde in Barcelona en mijn collega's hadden zich al gevestigd in een van de coolste wijken van de stad. Onze afdeling groeide snel en ons kleine EBS CARE-groepje werd een groot internationaal team.

barcelona-beach-w-skyline

Het was nog een geweldig avontuur en dat allemaal dankzij EBS  Kort na aankomst in Barcelona gingen we voor teambuilding de verbazingwekkende bartendingscene in Dublin verkennen, de plek waar mijn internationale ervaring begon.

Maar vroeg in 2015 kreeg ik een geweldige kans die ik gewoon niet kon weigeren. Ik begon mezelf voor te bereiden om het bedrijf te verlaten dat mij zoveel had gegeven.

Cruisen rond de poolcirkel

Uiteindelijk wierpen mijn talen, mijn EBS-certificaat en mijn internationale werkervaring vruchten af, omdat ik een baan op Le Boreal had binnengehaald. Le Boreal is een bekroond luxe cruiseschip dat rond de poolcirkel reist.

Werken op dat schip was fantastisch. We gingen soms zelfs van het schip af om IJslands gletsjerijs te verzamelen om nog dezelfde nacht in de bar te laten zien.  Dit is een bartendingverhaal dat niet veel mensen kunnen verbeteren.

Le Boreal was mijn eerste stap de wereld in na EBS. Ik vraag me af wat volgd...

Wie weet waar je bartendercursus je allemaal zal brengen? Bekijk onze wereldwijde selectie van scholen