Frankrike till Irland, Australien till Thailand, Spanien till polcirkeln.

Tidigare European Bartender School-studenten Gautier Tanguy gav sig ut på en otrolig bartendingresa som ledde honom till polcirkeln. Läs hans historia:

“Jag har alltid haft som ambition att se vad som finns utanför Frankrikes gränser, men kom inte direkt in på bartending.  Mitt första utlandsäventyr var i Dublin, där jag jobbade på ett spelbolag, men jag insåg snabbt att kontorslivet inte var någonting för mig. Jag var ute efter en drastisk förändring, och just då fick jag upp ögonen för bartenderyrket och European Bartender School.

gautier north pole

4 veckor av seriös bartending.

Jag gjorde den bartenderkurs i Sydney i november 2013. Kursen gjorde ett starkt intryck på mig och väckte bartendern inom mig som jag inte visste fanns. Även efter jag avslutat kursen fortsatte jag att delta i masterclasses, som den som Chartreuse anordnade i Sydney samma år. Det är en fantastisk känsla att jobba med något som man älskar att göra även på sin fritid.

Jag lärde mig inte enbart hur man lyckas som en bartender med EBS, jag förbättrade även mina engelskakunskaper något enormt under kursen. Detta boostade mitt självförtroende när jag började söka bartenderjobb direkt efter jag avslutat kursen, och jag hittade det perfekta jobbet.

Jag hade hållit kontakten med mina vänner från bartenderkursen, och en dag fick jag reda på att det fanns ett ledigt jobb på EBS CARE i Phuket, Thailand. Med fortsatt stort sug på resa, så ansökte jag och fick jobbet! Mitt nästa stopp med EBS var Phuket i juni 2014.

Bli del av European Bartender School i Thailand

Under dagen så använde jag min erfarenhet och kunskap för att svara på frågor av nutida och framtida EBS studenter. På kvällarna umgicks jag med studenter från EBS Phuket eller vänner som kommit på besök.

Gautier-Tanguy-with-friends

EBS CARE motto är “älska dina medarbetare” så vi åkte ofta på resor för att jobba på vår teamkänsla, och såklart- våra bartenderskills.

Thailand var magiskt eftersom vi i teamet kunde åka i princip vart som helst för väldigt lite pengar. Vi njöt av fantastiska cocktails på lyxresorts, eller solade på helt sagolika stränder som var helt overkliga.

Mitt EBS äventyr fortsatte sedan då jag upptäckte ett nytt land i november 2014. Hela EBS CARE teamet flyttade till staden som har allt, Barcelona, Spanien.

Phuket till Barcelona

Jag anlände i Barcelona och mina kollegor hade redan etablerat sig i en av stadens coolaste distrikt. Vår avdelning expanderade snabbt, så vårt lilla EBS CARE gäng började bli ett stort internationellt team.

barcelona-beach-w-skyline

Det var ytterligare ett otroligt äventyr och allt tack vare EBS. Kort efter att jag kom till Barcelona, så var jag på väg på en till team building resa, den här gången var det till Dublin där vi skulle utforska den fantastiska bartendingscenen. Och det var här min internationella bana började.

I början av 2015 stod jag inför en fantastisk möjlighet jag inte kunde tacka nej till. Jag började förbereda mig på att lämna företaget som hade gett mig så mycket.

Kryssning runt polcirkeln

Tillslut ledde mina språkkunskaper, EBS certifikatet och min internationella arbetserfarenhet till att jag fick ett jobb på Le Boreal. Le Boreal är ett prisbelönt lyxkryssningsfartyg som reser runt polcirkeln.

Att jobba ombord på fartyget var otroligt. Vi gick faktiskt av fartyget ibland för att samla isländsk glaciäris att visa upp i baren. Det är en bartenderhistoria som få människor kan toppa.

“Le Boreal var mitt första steg ut i världen efter EBS. Jag undrar vad som kommer näst...

Vem vet var din bartenderkurs kommer ta dig? Kolla in vårt världsomspännande utbud av skolor.