Fra Frankrike til Irland, fra Australia til Thailand, fra Spania til Polarsirkelen.

En tidligere European Bartender School-student og -ansatt, Gautier Tanguy, dro på en utrolig bartenderreise som førte ham til Polarsirkelen. Les om historien hans:

«Jeg tror jeg alltid hadde ambisjoner om å se hva som fantes utenfor Frankrike, men jeg startet ikke i utgangspunktet med bartending. Min første tid utenfor hjemlandet mitt var i Dublin, der jeg jobbet med et spillselskap, men jeg innså etter en stund at kontorlivet ikke var for meg. Jeg ville ha en drastisk endring, og akkurat på den tiden kom jeg over bartenderyrket og European Bartender School.

gautier north pole

4 uker med seriøs bartending

Jeg tok det internasjonale bartenderkurset i Sydney i november 2013. Kurset forbauset meg, og vekket en bartender i meg som jeg aldri visste var der. Selv etter at jeg fullførte kurset, søkte jeg etter ekspertseminarer, som den som ble arrangert av Chartreuse i Sydney det samme året. Det er en fantastisk følelse å jobbe med noe du elsker å gjøre på fritiden også.

Jeg lærte meg ikke bare bartenderyrket hos EBS, men jeg forbedret også mine engelskkunnskaper på kurset i stor grad. Dette løftet selvtilliten min enormt da jeg begynte å se etter en bartenderjobb rett etter fullførelsen av kurset, og den perfekte stillingen havnet i fanget mitt.

Jeg hadde holdt kontakten med vennene mine fra bartenderkurset, og en dag fant jeg ut at det var en åpen stilling på EBS CARE i Phuket, Thailand. Ettersom jeg var fullstendig bitt av reisebasillen, søkte jeg på og fikk jobben. Mitt neste stopp med EBS var i Phuket i juni 2014.

Å bli en del av European Bartender School i Thailand

På dagtid brukte jeg kompetansen min til å hjelpe til med spørsmål fra tidligere og kommende EBS-elever. Om kveldene tilbrakte jeg tiden sammen med studenter fra EBS Phuket eller venner som hadde kommet for å besøke meg.

Gautier-Tanguy-with-friends

EBS CARE har en grunnregel om å «elske dine medarbeidere», så vi tilbrakte ofte helgene sammen på turer i forbindelse med teambuilding, og selvfølgelig, bartending.

Thailand var magisk, siden jeg og teamet kunne dra så å si hvor som helst for en slikk og ingenting. Vi pleide å nyte nydelige cocktailer på luksusresorter eller kose oss i solen på vakre og øde sandstrender.

Eventyret mitt med EBS fortsatte videre, og jeg fikk utforske nok et land i november 2014. Hele EBS CARE-teamet flyttet til en by som har alt – Barcelona i Spania.

Fra Phuket til Barcelona

Da jeg ankom Barcelona, hadde mine kolleger allerede etablert seg i en av de kuleste bydelene i byen. Avdelingen vår vokste raskt, så vårt lille EBS CARE-team begynte etterhvert å bli et stort internasjonalt team.

barcelona-beach-w-skyline

Det var nok et fantastisk eventyr, og alt takket være EBS. Kort tid etter å ha kommet til Barcelona, dro vi på en ny teambuildingtur, hvor jeg fikk utforske det fantastiske bartendingmiljøet i Dublin – stedet der min internasjonale opplevelse begynte.

Men tidlig i 2015 fikk jeg en fantastisk mulighet som jeg ikke kunne si nei til. Jeg begynte å forberede meg på å forlate selskapet som hadde gitt meg så mye.

Cruising rundt Polarsirkelen

Til slutt fikk jeg igjen for språkene jeg behersket, EBS-sertifikatet og min internasjonale jobberfaring, da jeg fikk jobb hos Le Boreal. Le Boreal er et prisvinnende luksuscruiseskip som seiler rundt polarsirkelen.

Å jobbe ombord på skipet var helt brilliant. Vi forlot faktisk skipet innimellom for å samle is fra islandske isbreer som vi kunne vise fram i baren samme kveld. Dette er en bartenderhistorie som ikke mange kan måle seg med.

«Le Boreal var mitt første steg ut i verden etter EBS. Jeg lurer på hva det neste blir…?»

Hvem vet hvor bartenderkurset ditt kan ta deg? Ta en titt på vårt globale utvalg av bartenderskoler