5 råd til karrieren Mange ser ikke bartending er et “rigtigt job”, men hvad ville du gøre, hvis du kunne bevise, at det ikke er sandt? Sandheden er, at du lære mange forskellige ting af bartending, som du vil kunne overføre til andre erhverv.

De evner du får, som professionel bartender er faktisk dem, som fremtidige arbejdsgiverene søger mest i en ansat. (også udenfor service branchen). Hvilke evner er det?

1. Selvtillid

Har du nogensinde langt mærke til, at gæsterne aldrig går direkte hen til baren, når kommer ind i af døren? Som bartenderen skal du være forberedt på at kunne gennemføre deres bestilling, så du skal kunne huske alle cocktail i menuen udenad, og være forberedt på andre specielle ønsker til de mere krævende gæster. Derfor er det meget vigtigt, at du er selvsikker både i dig selv og dit arbejde.

smiling bartender

2. Loyalitet

Viljen til at arbejde lange intense dage, og at kunne håndtere selv de mest utænkelige situationer, viser din dedikation overfor kunderne, firmaet og til din egen position. Din chef stoler på dig og forventer, at du gør et godt stykke arbejde, selvom du finder dig selv i modvind med smadret glas og spildte drinks, så kæmper du videre, fordi du ved, at du arbejder for at gøre andre glade.

3. Fleksibilitet

Du er vant til at arbejde lange vagter på og tit i døgnet værste timer. Hvis nogen ringer ind og melder sig syg, så er du klar til at hoppe i skoene og ned i baren. Ordet fleksibilitet får en helt ny mening når man har bartenderrollen. Du skal være god til at styre tiden, samtidig med, at du kan betjene flere gæster på samme tid.

4. Kommunikation

Der er en grund til, at bartendere ofte er kaldt service industriers terapeuter. At snakke med mange forskellige personligheder på en daglig base giver dig en bedre forståelse, for hvordan man skal man skal komme ind på andre mennesker. Med dine sociale færdigheder, hvornår du skal snakke med folk og hvornår du bare skal lytte. En god bartender har evnen til at kommunikere.

chatting bartender

5. Arbejde under pres

”En runde shots, tre Long Island Ice Tea, fire Mojitos og overrask mig.. nej vent jeg fik engang sådan en sød drink med jordbær i, du ved vel hvilken, sådan en skal jeg også have…!” Som en bartender skal du altid være klar på alt. Huske lange lister med opskriver eller betjene 20 gæster på fem minutter, noget som ikke alle vil kunne holde til.

Du er hurtig på fødderne og har en god hukommelse, samt en god koordination mellem alle dine sanser. At kunne holde hovedet koldt under pres, er en fordel i næsten alle erhverv også udenfor servicebranchen. Kandidater som kan holde nå deadlines også i stresset og skæve situationer er noget som mange arbejdsgivere efterspørg meget.

Det har du det, fem grunde til at bartending kan hjælpe dig fremover, samt nogle evner som vil skubbe dig frem i køen hos din fremtidige arbejdsgiver. Glem det kedelige job bag skrivebordet; du kan putte disse færdigheder på dit CV ved at blive en bartender. Tænk, at det er så nemt!?